Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Αλλαγές στον πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Αλτσχάιμερ



Η πιστοποίηση της αναπηρίας στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια «Γολγοθά» για τους αναπήρους, οι οποίοι συχνά καλούνται να αποδείξουν... ότι δεν είναι ελέφαντες.

Πολύμηνες αναμονές προκειμένου να περάσουν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), επιτροπές οι οποίες συχνά αποτελούνται από ειδικότητες που λίγο έχουν να κάνουν με την κατά περίπτωση εξεταζόμενη πάθηση και ποσοστά αναπηρίας που ανεβοκατεβαίνουν σαν ανελκυστήρας λες και η αναπηρία είναι μία αναστρέψιμη κατάσταση. Λες και ο κωφάλαλος θα ακούσει, ο τυφλός θα δει ή θα φυτρώσει το ακρωτηριασμένο άκρο κάποιου...
Ο νόμος 3846 του 2010 προέβλεπε μόλις οκτώ κατηγορίες μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθοριζόταν επ’ αόριστον, απαλλάσσοντας τους ανθρώπους από την υποχρέωση να περνούν κάθε τόσο από την ψυχοφθόρα διαδικασία των επιτροπών των ΚΕΠΑ. Το 2011 συγκροτήθηκε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή με σκοπό την ανανέωση του εν λόγω πίνακα, η οποία το 2013 κατέληξε να συμπεριλάβει συνολικά 43 παθήσεις.
Από το 2015 όλοι οι φορείς του αναπηρικού κινήματος ζητούν επισταμένα τη συνολική αναμόρφωση και επέκταση τόσο του πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων όσο και του Ενιαίου Πίνακα Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς βάσει του δεύτερου οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ κρίνουν τη βαρύτητα της νόσου και καθορίζουν αναλόγως το ποσοστό αναπηρίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη μη αντιστοίχηση των προϋποθέσεων βαρύτητας για διάφορες παθήσεις με αυτές που αναγράφονται στον «Ενιαίο Πίνακα» καθώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να καταχωρούνται περιπτώσεις ενός τύπου μιας ασθένειας και να μένουν απέξω άλλοι τύποι της ίδιας πάθησης.
Σήμερα, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου, αναθεωρήθηκε ο πίνακας των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, περιλαμβάνοντας πλέον 132 ασθένειες, από την Αιμορροφιλία και την Κυστική Ινωση μέχρι τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, μια σειρά ψυχικών διαταραχών και ακρωτηριασμούς. «Το αναπηρικό κίνημα εξακολουθεί όπως πάντα να παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί άμεσα, δυναμικά και υπεύθυνα.
Παραμένουν μεγάλα προβλήματα, οι πίνακες είναι ελλιπείς καθώς λείπουν αναπηρίες και παθήσεις. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται αδιάκοπα, μέχρι να προστατευθεί κάθε πολίτης με αναπηρία ή χρόνια πάθηση» διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμεΑ), η οποία τονίζει παράλληλα την πλήρη αντίθεσή της στην εισαγωγή νέου συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει δυσμενώς την εφαρμογή των Πινάκων και θα οδηγήσει σε περικοπές ποσοστών και αναπηρικών επιδομάτων.

ps://www.efsyn.gr/