Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δυνατός σεισμός, αισθητός στην Αθήνα

Σεισμογράφοι στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κούνησε την Αθήνα, λίγο πριν τις 10:30, σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Νωρίτερα το Ινστιτούτο έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών. Το επίκεντρο ήταν σε απόσταση 24 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας.
 
σεισμόςΓεωδυναμικό Ινστιτούτο
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών, εστιακού βάθους 2 χλμ. και εκδηλώθηκε 25 χλμ. βορειανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το EMSC, το επίκεντρο ήταν περίπου 2 χλμ. βορειοανατολικά της περιοχής Σταμάτα Αττικής. Αρχικά το EMSC είχε κάνει λόγο για δόνηση 4,5 βαθμών. 
σεισμόςUSGS
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS), η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών, με επίκεντρο 4 χλμ. μακριά από τον Μαραθώνα Αττικής. 
Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σεισμική δόνηση προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.
https://www.efsyn.gr/