Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Φάγατε κάτι πικάντικο; Μην πιείτε νερό, δείτε τι πρέπει να κάνετε



Τα μπαχαρικά δε δίνουν μόνο εξαιρετικό άρωμα και νοστιμιά στα πιάτα μας αλλά έχουν και μοναδικά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η καταπολέμηση της φλεγμονής και η αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου.

Μερικά από αυτά, όμως, μπορεί να κάνουν το στόμα μας να πάρει… φωτιά!
Τα μπαχαρικά αυτά περιέχουν καψαϊκινοειδή, σύνθετα μόρια που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε είδος καυτερής πιπεριάς. Μπαχαρικά όπως το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι περιέχουν συστατικά με διαφορετική δομή κι έτσι το κάψιμο που προκαλούν δε διαρκεί πολλή ώρα.
Το κάψιμο οφείλεται σε μια χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν η καψαϊκίνη δεσμεύεται στους υποδοχείς του πόνου που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα. Πρόκειται για τους ίδιους νευρώνες που ανιχνεύουν τη θερμότητα.
Η καψαϊκίνη διαλύεται στο λίπος, το λάδι και το αλκοόλ αλλά όχι στο νερό. Εάν πιείτε νερό μετά από ένα πικάντικο γεύμα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαπλωθεί η καψαϊκίνη σε ολόκληρο το στόμα και να δεσμευθεί σε περισσότερους ακόμη υποδοχείς του πόνου. Θα πρέπει να αποφύγετε επίσης τη μπύρα και τα αναψυκτικά, καθώς περιέχουν επίσης νερό.
Τα νεύρα που αντιδρούν στην καψαϊκίνη ανταποκρίνονται επίσης στη θερμότητα. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε κάτι δροσερό –εκτός από νερό– για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο.
Οι καλύτερες επιλογές σας είναι τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ, το ελαιόλαδο και το ψωμί.
Τα λίπη και των γαλακτοκομικών διαλύουν την καψαϊκίνη και καταπραΰνουν το κάψιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με το δυνατό αλκοόλ (π.χ. βότκα). Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης λίπη, ενώ αμυλούχες τροφές όπως το ψωμί απορροφούν τα μόρια της καψαϊκίνης από τη στοματική κοιλότητα.

http://www.aftodioikisi.gr/