Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τανζανία: Πρασινίζουν το Κιλιμάντζαρο με 50 εκατομμύρια δέντρα



Η ιεραποστολική, μη κυβερνητική οργάνωση «Youth with A Mission» σχεδιάζει να φυτεύσει 50 εκατομμύρια δέντρα στην περιοχή του όρους Κιλιμάντζαρο, στα πλαίσια του σχεδίου «Δέντρα για το Κίλι».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου, Τόμας Μούνουο, τα δέντρα που θα φυτευτούν κατά τη διάρκεια της φετινής μακράς περιόδου βροχόπτωσης, προορίζονται για την καταπολέμηση της ξηρασίας και της πιθανής απερήμωσης.
Ο Μούνουο δήλωσε ότι το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση του διάσημου πράσινου τοπίου της περιοχής που φιλοξενεί το υψηλότερο βουνό της Αφρικής, με υψόμετρο 5.895 μέτρα. Ο Μούνουο πρόσθεσε ότι έχουν ήδη προετοιμαστεί ένα εκατομμύριο δέντρα, ενώ θα υπάρξει στενή παρακολούθηση της ανάπτυξης των δέντρων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα μαραθούν.
Η υλοτόμηση και η αποτυχία αναδάσωσης έχει επηρεάσει δυσμενώς την περιοχή, προκαλώντας μια τεράστια μείωση στον πάγο στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο. Επίσης, η βροχή έχει μειωθεί σημαντικά στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τη δενδροφύτευση, απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την άμβλυνση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής καθώς και για τον έλεγχο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως η χρήση δέντρων ως καυσόξυλων.
Μόνο το 10% του πληθυσμού στην περιοχή του Κιλιμάντζαρο έχει την οικονομική δυνατότητα για φυσικό αέριο, οπότε το 90% εξαρτάται από τα καυσόξυλα, γεγονός που ισοδυναμεί με την καύση 1,2 εκατομμυρίων δέντρων ετησίως.
Ο Μούνουο σημείωσε ότι πολλοί νέοι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε γεωργικές δραστηριότητες, αλλά απογοητεύονται από την έλλειψη βροχής, και κάποιοι από αυτούς μετακινούνται σε άλλες περιοχές με καταλληλότερες καιρικές συνθήκες.
Το έργο υποστηρίζεται επίσης από την οργάνωση Wild Frontiers και την εταιρεία ζυθοποιίας Tanzania Breweries, με οικονομική ενίσχυση καθώς και διάθεση φυτωρίων. Τοπικές αρχές και φορείς της κοινότητας, καθώς και σχολεία, έχουν φυτεύσει ήδη εθελοντικά χιλιάδες δέντρα.
Οι αξιωματούχοι της οργάνωσης παρέθεσαν επιστημονικές εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μείωση 85% των παγετώνων στο όρος Κιλιμάντζαρο από το 1917, με κίνδυνο ολικής εξαφάνισης μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

http://www.naftemporiki.gr