Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ιάπωνες αγρότες δημιούργησαν μπανάνες με βρώσιμη φλούδα



Ιάπωνες αγρότες εισήγαγαν ένα νέο είδος μπανάνας που έχει βρώσιμη φλούδα. Η μπανάνα Mongee, που μεταφράζεται σε «απίστευτη μπανάνα», προέκυψε από μία νέα τεχνική καλλιέργειας που παράγει μπανάνες με λεπτότερη φλούδα ώστε να διευκολύνει τη βρώση.

Ο Σετσούζο Τανάκα δημιούργησε μία νέα μέθοδο παραγωγής «αφύπνισης κατάψυξης-απόψυξης». Οι μπανάνες συνήθως καλλιεργούνται σε θερμοκρασία 27 βαθμών Κελσίου, αλλά οι μπανάνες του Τανάκα καλλιεργούνται στους -60 βαθμούς. Αφού αναπτυχθούν για πρώτη φορά σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι μπανάνες μετά επαναφυτεύονται σε θερμοκρασία 27 βαθμών Κελσίου.
Αυτό αναγκάζει τα δέντρα μπανάνας να αναπτύσσονται γρηγορότερα. Οι μπανάνες που παράγονται από αυτά τα δέντρα έχουν μια λεπτότερη, μαλακότερη φλούδα με πάχος μαρουλιού, που δεν ωριμάζει και σκληραίνει όπως οι κανονικές μπανάνες, ενώ αλλάζει επίσης η γεύση της φλούδας.
Λόγω της χαμηλής παραγωγής αυτών των μπανανών, δεν διατίθενται προς το παρόν εκτός της Ιαπωνίας. Ωστόσο, οι κριτικές από εκείνους που μπόρεσαν να δοκιμάσουν τη μπανάνα Mongee, κάνουν λόγο για σημαντικές διαφορές στη γεύση με τις τυπικές μπανάνες, έχοντας μία πιο δυνατή, τροπική γεύση.
Η επιθυμία του Τανάκα δεν ήταν αρχικά να αναπτύξει μια μπανάνα με πιο βρώσιμη φλούδα, αλλά να φέρει πίσω την μπανάνα ποικιλίας Gros Michel, που κάποτε επικρατούσε στην αγορά, πριν αντικατασταθεί από την πανταχού παρούσα μπανάνα Cavendish.
Οι μπανάνες Gros Michel καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 από έναν μύκητα που ονομάστηκε «νόσος του Παναμά».
Κάθε μπανάνα Mongee πωλείται για περίπου πέντε ευρώ η κάθε μία.
http://www.naftemporiki.gr/