Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τοξικά μέταλλα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο


















Νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι ο καπνός των ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχει χρώμιο, νικέλιο και μαγγάνιο  -επικίνδυνα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό που εισδύουν στον ατμό με τη θέρμανση.

Σε παλαιότερες έρευνες ήδη είχε φανεί ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να περιέχει τοξικά μέταλλα. Στο πανεπιστήμιο Bloomberg School of Medicine στη Βαλτιμόρη μελετήθηκαν 56 διαφορετικά ηλεκτρονικά τσιγάρα και συγκεκριμένα εάν η θερμότητα επηρεάζει τη συγκέντρωση μετάλλων στον ατμό που εισπνέει ο καπνιστής.
Κατά την έρευνα ελέγχθηκαν το υγρό και ο ατμός του τσιγάρου. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι επιστήμονες κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι το υγρό και ο ατμός που θερμαίνονται περιέχουν πολύ περισσότερα μέταλλα απ' ό,τι το υγρό που βρίσκεται στο δοχείο αποθήκευσης. Τα μέταλλα που βρέθηκαν και προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το χρώμιο, το νικέλιο και το μαγγάνιο. Η περιεκτικότητά τους ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της αμερικανικής Environmental Protection Agency.
Καρκινογόνες και τοξικές ουσίες
Ο Φρανκ Χένκλερ-Στεφάνι που μελετά το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας Κινδύνων επισημαίνει: «Το ενδιαφέρον σε αυτή την έρευνα είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά τη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων. Οι μετρήσεις των διαφορετικών τσιγάρων παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους στο εκατονταπλάσιο μέχρι και το χιλιαπλάσιο. Αυτό δείχνει ότι κάποια προϊόντα πληρούν υψηλά ποιοτικά κριτήρια και άλλα όχι».
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μέταλλα φτάνουν στον ατμό κατά τη διαδικασία της θέρμανσης και ότι προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από το σύρμα αντίστασης που δημιουργεί τη θέρμανση. Πολλά από τα μέταλλα που βρήκαν οι επιστήμονες χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των συρμάτων για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ωστόσο βρέθηκαν και ποσότητες μόλυβδου, μετάλλου που δεν συγκαταλέγεται σε αυτά που χρησιμοποιούνται επισήμως από τη βιομηχανία.
Ο μόλυβδος, το χρώμιο και το νικέλιο είναι καρκινογόνες ουσίες. Επιπλέον ο μόλυβδος, όπως και το μαγγάνιο έχουν νευροτοξικές επιδράσεις και ως εκ τούτου είναι τοξικές ουσίες για τον εγκέφαλο.
Στο σκοτάδι ο καταναλωτής
«Η δημοσίευση της έρευνας επιβεβαιώνει το αίτημά μου για εφαρμογή μέτρων ώστε να πληρούνται υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Είμαι της άποψης ότι μπορούν να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία που προέρχονται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να πληρούνται ποιοτικά κριτήρια που θα εξασφαλίζουν την τήρηση θερμοκρασιών μεταξύ 60 και 120 βαθμών Κελσίου. Εάν μπορέσει να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και το ‘ξηρό κάπνισμα', τότε οι βλαβερές ουσίες θα είναι πολύ λιγότερες απ' ό,τι στο κανονικό τσιγάρο. Η ανησυχία μου είναι ότι δεν τηρούνται τα ποιοτικά κριτήρια σε όλα τα προϊόντα» λέει ο τοξικολόγος Χένκλερ-Στεφάνι.
Τα 56 ηλεκτρονικά τσιγάρα που μελετήθηκαν δεν ήταν καινούργια αλλά προέρχονταν από καπνιστές που τα χρησιμοποιούσαν καθημερινά. Πάντως η έρευνα δεν αποκαλύπτει ποιες συσκευές περιείχαν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων μετάλλων, ούτε ποιοι είναι οι κατασκευαστές τους. Επομένως για τον καταναλωτή παραμένει αδύνατο να γνωρίζει ποιες βλαβερές ουσίες κρύβονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που καπνίζει.
http://tvxs.gr/