Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή



Το φαινόμενο του θερμοκηπίου επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως το 2040 η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει το όριο που θέτει η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα,γεγονός που μεταφράζεται ως «απειλή» και για την οικονομική ανάπτυξη.


Οι κυβερνήσεις μπορούν να ανατρέψουν τις δυσοίωνες προβλέψεις και να κρατήσουν την άνοδο της θερμοκρασίας στο αυστηρό όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου, που συμφωνήθηκε το 2015 στο Παρίσι, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία έφερε στο φως το πρακτορείο Reuters, και στην οποία υπάρχουν σαφείς προειδοποιήσεις για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Το τελικό κείμενο της έκθεσης πρόκειται να δημοσιευθεί τον Οκτώβριο, στη Νότια Κορέα και θα αποτελέσει τον κύριο επιστημονικό «οδηγό» που θα κληθούν να ακολουθήσουν τα κράτη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ (IPCC) προειδοποίησε την παγκόσμια κοινότητα ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπεραστεί ο στόχος που είχε τεθεί από την Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή το 2015. Στη Συμφωνία μετείχαν πάνω από 200 κράτη τα οποία συμφώνησαν να εργαστούν σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα διατηρηθεί «σημαντικά χαμηλότερα» από τους 2 βαθμούς Κελσίου, θέτοντας ως αυστηρότερο στόχο τον 1,5 βαθμό. Μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία όμως, ο στόχος της έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.
Παρότι η διαφορά μεταξύ 1,5 και 2 βαθμών μπορεί να φαίνεται αμελητέα, στην πραγματικότητα όμως ο μισός αυτός βαθμός θα επηρεάσει σημαντικά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Αν η άνοδος της θερμοκρασίας διατηρηθεί στον 1,5 βαθμό η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει λιγότερο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλημμύρες, καταιγίδες και επιπτώσεις στις καλλιέργειές τους να είναι 10 εκατομμύρια λιγότεροι.