Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Έρχονται νέα χαράτσια για τις αναλήψεις χρημάτων από άλλη τράπεζα



Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους κατόχους χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ο νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης.
Από τις πρώτες επαφές με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, προκύπτει ότι από τον μεθεπόμενο μήνα θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της, ανεξάρτητα από την τράπεζα που τις έχει εκδώσει. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει την αρμόδια συντονιστική επιτροπή της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένονται οι τελευταίες διευκρινίσεις από τη Visa, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Τραπεζική πηγή θεωρεί σχεδόν βέβαιη την πρώτη ερμηνεία που δόθηκε στην τροποποίηση του κανονισμού. Εάν επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, μέσα στον μήνα θα υπάρξει ειδοποίηση όλων των πελατών για τις νέες χρεώσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται κατά πάσα πιθανότητα δύο μήνες μετά τη σχετική ενημέρωση. Δηλαδή, περί τα μέσα Ιουλίου.
Οι νέες επιβαρύνσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ανά ανάληψη θα διαμορφωθεί σε 2,50 – 3 ευρώ ανά συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας και θα είναι ενιαίο για όλες τις κάρτες, ελληνικές και ξένες, που φέρουν το σήμα της Visa. Το ύψος της επιβάρυνσης θα αποφασιστεί από κάθε τράπεζα ξεχωριστά για το δίκτυο των ΑΤΜ της. Η ίδια προμήθεια θα εφαρμόζεται και στις κάρτες Mastercard, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση.
Σημειώνεται ότι σήμερα η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε Ελλάδα και ευρωζώνη κυμαίνεται από 1,3 έως 2,2 ευρώ ανάλογα με το ύψος της, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα που χρησιμοποιείται. Το κόστος αυτό προκύπτει βάσει διατραπεζικών συμφωνιών και είναι σαφώς μικρότερο από την προμήθεια που επιβάλλεται σε κάρτες τραπεζών που δεν έχουν δίκτυο ΑΤΜ στην Ελλάδα.
Με το νέο καθεστώς, η χρέωση θα καθορίζεται από την τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ και θα είναι ενιαία για όλους, Ελληνες και αλλοδαπούς. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να εναρμονιστεί με τις προμήθειες που χρεώνονται σήμερα σε κάρτες ξένων τραπεζών, δηλαδή στα επίπεδα των 2,50 – 3 ευρώ ανά συναλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμήθειες θα υπερδιπλασιαστούν.
Βέβαια, πριν από κάθε συναλλαγή το ΑΤΜ θα ενημερώνει τον συναλλασσόμενο για τη χρέωση που θα έχει αν προχωρήσει σε ανάληψη μετρητών, ώστε να γνωρίζει εκ των προτέρων το τελικό κόστος.
Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα καλύψει το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης των ΑΤΜ στην Ελλάδα, απόρροια της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας (πολλά απομακρυσμένα σημεία, νησιά). Εκτιμούν δε πως η αύξηση των προμηθειών θα επιτρέψει τη διατήρηση του συνόλου των ΑΤΜ που σήμερα λειτουργούν, αποτρέποντας την περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου. Από την αρχή της κρίσης έχει μειωθεί κατά 30%, τόσο μέσω των λουκέτων που μπήκαν σε καταστήματα, όσο και με την απόσυρση από την… κυκλοφορία μεγάλου μέρους των εκτός τραπεζικών μονάδων ΑΤΜ.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής προμηθειών για αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ της τράπεζας στην οποία ανήκει ο λογαριασμός, οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια.