Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Νέοι επενδυτές με 60 εκατ. ευρώ στην «Αττικά Πολυκαταστήματα»

gkat_21_1511_page_1_image_0001

Νέο ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα δημιουργείται στο ελληνικό λιανεμπόριο με τη συμμετοχή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από τον εφοπλιστικό κλάδο και όχι μόνο, καθώς και των υφιστάμενων μετόχων της «Αττικά Πολυκαταστήματα».
Πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση που γίνεται με προσανατολισμό, αφενός, τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσει στην Ελλάδα η «Αττικά Πολυκαταστήματα» και, αφετέρου, τις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Την ίδια ώρα, εξετάζεται η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της «Αττικά Πολυκαταστήματα» εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κύπρο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έγιναν γνωστά χθες, δημιουργείται μια νέα εταιρεία, η οποία αναμένεται να έχει τη μορφή εταιρείας συμμετοχών, κάτω από την «ομπρέλα» της οποίας θα υπαχθούν η «Αττικά Πολυκαταστήματα» και άλλες συγγενείς εταιρείες. Στο νέο αυτό σχήμα θα συμμετέχουν μέσα από το επενδυτικό όχημα που διαχειρίζεται η Virtus International Partners επιχειρηματικοί όμιλοι από τον εφοπλιστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, όπως ο όμιλος Λασκαρίδη, ο Γιάννης Σαραντίτης, ο όμιλος Τσάκου, το Κοινωφελές Ιδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και 2-3 άλλοι επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές αυτοί, οι οποίοι –τουλάχιστον σε αυτή τη φάση– επιθυμούν να μην ανακοινωθεί η ταυτότητά τους, προέρχονται από χώρους με τους οποίους υπάρχουν συνέργειες. Στο νέο σχήμα, την πλειοψηφία και το μάνατζμεντ θα κρατήσουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της «Αττικά Πολυκαταστήματα» (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Α. Σγουμπόπουλος). Η διαδικασία μετάβασης στο νέο εταιρικό σχήμα υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Σημειώνεται ότι η Virtus International Partners με επικεφαλής τον κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τις νήσους Κέιμαν και διαχειρίζεται επίσης το Virtus South European Fund, το οποίο έχει κάνει την πρώτη επένδυση στην εταιρεία Astir Vitogiannis Α.Ε.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ποσό που επενδύουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συμφωνία για το νέο επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργείται προβλέπει την απόκτηση του 25% των μετοχών της «Αττικά Πολυκαταστήματα» που παλαιότερα κατείχε η Folli Follie και στη συνέχεια περιήλθε στις πιστώτριες τράπεζες. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η «Αττικά Πολυκαταστήματα» είχε αγοράσει ένα ακόμη 10% από τη συμμετοχή που είχε η Folli Follie στην εταιρεία και το οποίο είχε βγάλει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα.
Σημαίνοντα ρόλο στο επιχειρηματικό σχέδιο του νέου σχήματος διαδραματίζει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Η εταιρεία θέλει κατ’ αρχάς να κλείσει συμφωνίες με μεγάλους οίκους πολυτελών ειδών του εξωτερικού, προκειμένου αυτοί να έχουν θέση στο Ελληνικό, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με ξένες δυνάμεις για την ανάπτυξη πολυκαταστημάτων εντός επίσης της εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αττικά Πολυκαταστήματα», η οποία αποτελεί άλλωστε βασικό ενοικιαστή στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη δεύτερη και αποτελεί επιθυμία και των δύο πλευρών η διεύρυνση της συνεργασίας τους.
Στους άξονες του νέου επιχειρηματικού πλάνου περιλαμβάνεται η επέκταση του κεντρικού πολυκαταστήματος Attica εντός του City Link κατά 4.000 τ.μ., η ολοκλήρωση της οποίας τοποθετείται στο τέλος του 2020. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει την επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας και σε άλλες κατηγορίες, πλην των καλλυντικών όπου ήδη δραστηριοποιείται με τζίρο που φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ, όπως τα είδη ένδυσης-υπόδησης, αξεσουάρ κ.ά.
Στο επίπεδο της χονδρικής πώλησης, μετά την απόκτηση δύο φιρμών (της Samsonite και της Scotch & Soda), αναμένονται εντός του 2020 συμφωνίες για την αντιπροσωπεία δύο επιπλέον. Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες της «Κ», εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάπτυξης πολυκαταστημάτων και εκτός Ελλάδας, με την Κύπρο να αποτελεί τον πιθανότερο προορισμό.
Το 2018 ο κύκλος εργασιών της «Αττικά Πολυκαταστήματα» διαμορφώθηκε στα 181,31 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών με τις συγγενείς εταιρείες, οι οποίες θα ενταχθούν στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί, υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εργαζομένων ξεπερνά τα 2.000 άτομα. 

https://www.kathimerini.gr/
Έντυπη