Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Η εξέταση αίματος που ανιχνεύει 50 διαφορετικούς τύπους καρκίνου

 











Μια εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίσει περισσότερους από 50 τύπους καρκίνου σε πρώιμο στάδιο πρόκειται να δοκιμαστεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της NHS, Σερ. Σίμον Στίβενς, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εξέταση αίματος Galleri θα αποτελέσει πυλώνα για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου, με σκοπό να σώσει πολλές ζωές.

Η πρόσβαση της συγκρεκριμένης εξέτασης αίματος θα δοθεί σε 165.000 άτομα στην Αγγλία από τα μέσα του 2021, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν έχει σημάδια της νόσου.

Η NHS England ελπίζει ότι το τεστ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην ανίχνευση πρώιμων σημείων καρκίνου που είναι δύσκολο να εντοπιστούν και έτσι έχουν χειρότερα ποσοστά επιβίωσης, όπως κεφάλι και λαιμό, ωοθήκες, πάγκρεας, οισοφάγο και μερικούς καρκίνους αίματος.

Η δοκιμή Galleri, που αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση από την αμερικανική εταιρεία Grail, ελέγχει μοριακές αλλαγές.

Οι ασθενείς που έχουν διαγνώσει την κατάστασή τους στο πρώτο στάδιο έχουν συνήθως πέντε έως 10 φορές περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται στο στάδιο 4. Ο πιλότος θα περιλαμβάνει 140.000 συμμετέχοντες ηλικίας 50 έως 79 ετών που δεν έχουν συμπτώματα αλλά θα κάνουν ετήσιες εξετάσεις αίματος για τρία χρόνια.

Τα άτομα θα ταυτοποιηθούν μέσω του αρχείου του βρετανικού συστήματος υγείας και θα επιλεχθούν τυχαία για πρόσκληση συμμετοχής στη δοκιμή. Οι πολίτες με τα θετικά τεστ θα παραπεμφθούν στο NHS για έρευνα.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναμένονται έως το 2023 και εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει περίπου ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, αλλά και φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο χαιρέτισαν την καινοτομία, χαρακτηρίζοντά την σωτήρια για το μέλλον της ανθρωπότητας. 

 

Πηγή: Newsweek

https://www.huffingtonpost.gr/