Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κινδυνεύετε να δηλητηριαστείτε από αρσενικό άν μαγειρεύετε λάθος το ρύζι

 










Πως θα αντιδρούσατε εάν σας έλεγαν πως εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο επειδή μαγειρεύουμε με λάθος τρόπο το ρύζι;

Πρόσφατα πειράματα έδειξαν πως μια κοινή μέθοδος μαγειρέματος του ρυζιού – σύμφωνα με την οποία βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα μέχρι να «πιει» όλο το νερό– μπορεί να εκθέσει όσους θα καταναλώσουν το ρύζι σε ίχνη του δηλητηρίου αρσενικό, από το οποίο μολύνεται το ρύζι ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών τοξινών και των φυτοφαρμάκων που του χορηγούνται.

Η συγκεκριμένη ουσία συνδέεται με μια σειρά προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και του καρκίνου ενώ φαίνεται να ευθύνεται και για προβλήματα στην φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού.

Αν και πολλοί πιστεύουν πως τα ίχνη αρσενικού αποβάλλονται κατά το μαγείρεμα του ρυζιού, τώρα φαίνεται πως αυτά αποβάλλονται μόνο όταν το ρύζι έχει προηγουμένως- για τη ακρίβεια ένα ολόκληρο βράδυ- μουλιάσει στο νερό.

O Andy Meharg, καθηγητής βιολογικών επιστημόνων στο Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ, δοκίμασε τρεις διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού στο πλαίσιο του προγράμματος του BBC «Trust me. I ‘m a doctor». (μτφ. Εμπιστευθείτε με. Είμαι γιατρός), προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις αποβάλλονται ή παραμένουν στο ρύζι ίχνη αρσενικού.

Μέθοδος 1η: Δοκίμασε την αναλογία 2 μέρη νερό προς 1 μέρος ρύζι και άφησε το νερό να απορροφηθεί κατά τον βρασμό. Έκανε δηλαδή αυτό που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς. Όπως αποδείχθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα αρσενικού παρέμεινε στο ρύζι.

Μέθοδος 2η: 5 μέρη νερού και 1 μέρος ρυζιού και απομάκρυνση του νερού που περισσεύει αφού το ρύζι έχει βράσει. Τα ίχνη αρσενικού στο ρύζι μειώθηκαν περίπου κατά το ήμισυ.

Μέθοδος 3η: Το ρύζι έμεινε στο νερό όλο το βράδυ και τελικά τα ίχνη αρσενικού μειώθηκαν κατά 80%.

Άρα η πιο ασφαλής μέθοδος είναι ο συνδυασμός της 3ης και της 2ης μεθόδου μαγειρέματος: βάζουμε το ρύζι στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, το σουρώνουμε, το βράζουμε με αναλογίες 5 προς 1 και το σουρώνουμε ξανά.

https://www.citypatras.gr/

https://piraeuspress.gr/