Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Καιρός : Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια μέσα στη βδομάδα

 













Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες μέρες να θυμίζει άνοιξη, όμως φαίνεται πως δεν θα τον απολαμβάνουμε για πολύ ακόμα. Τις επόμενες μέρες ο καιρός φαίνεται πως θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις που σφυροκοπούν την Ευρώπη να εμφανιστούν και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το meteo από την Τρίτη 12/01 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, από την Πέμπτη, 14.01.2021, περιμένουμε πτώση 16-17 βαθμούς Κελσίου (!), δηλαδή από τους 23 βαθμούς Κελσίου θα πάμε στους 6 με 7. Περιμένουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, αλλά και βοριάδες έως 9 μποφόρ και παρατεταμένο κρύο.

Ο ίδιος, πάντως, διευκρίνισε πως το κύμα κακοκαιρία που περιμένουμε δεν σχετίζεται με την φονική χιονοθύελλα που πλήττει εδώ και μέρες την Ισπανία.

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται πολικό ψύχος – Πού θα χιονίσει και πότε

Από την ζέστη και τη σκόνη, στο κρύο και στο χιόνι. Αυτό ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του και ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς ο καιρός έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με την βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να χτυπάει και την πόρτα της χώρας μας. Όπως είχαμε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες ήταν θέμα χρόνου οι πολικές αέριες μάζες να φτάσουν και στη χώρα μας όπου είχαμε οριοθετήσει αυτή την αλλαγή στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου και το οποίο πλέον “κλειδώνει” και από τα τελευταία τρεξίματα των περισσότερων μετεωρολογικών μοντέλων.

Αιτία γι αυτή την ραγδαία αλλαγή που περιμένουμε στον καιρό από Τρίτη με Τετάρτη της νέας εβδομάδας και μετά είναι η σύγκρουση αερίων μαζών με διαφορετικά θερμοϋγρομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή διαφορετική υγρασία και θερμοκρασία. Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη, πολικές αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη αναμένεται να συγκρουστούν με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν φτάσει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Αυτή η βίαιη σύγκρουση θα οδηγήσει σε διαδοχικές κυκλονογεννέσεις (δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών) στην κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό και με άντληση θερμότητας και υγρασίας από τα εκεί θαλάσσια ύδατα και τα οποία βαρομετρικά χαμηλά θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας.

Από τους 28°C σε συνθήκες ολικού παγετού

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού. Στον δεύτερο χάρτη σημειώνουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν σήμερα Κυριακή όπου προς τη βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει και τους 28 βαθμούς κελσίου.

Στον αντίποδα στον τρίτο χάρτη σημειώνουμε τις θερμοκρασίες που προβλέπονται σαν ελάχιστες στο τέλος της νέας εβδομάδας. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον υδράργυρο στα βόρεια τμήματα να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -8 με -10 βαθμούς κελσίου με συνθήκες ολικού παγετού κατά τόπους που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα “μπουν στην κατάψυξη” με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο.

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα

Οι διαδοχικές κακοκαιρίες που αναμένουμε από Τρίτη και μετά θα φέρουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στον τέταρτο χάρτη μας απεικονίζουμε την πιθανή πορεία των βροχοπτώσεων με τους χρωματισμούς καθώς αυτές θα δημιουργούνται στην κεντρική Μεσόγειο και τη νότια Αδριατική.

Καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, σε πολλές περιπτώσεις αυτές θα εκδηλώνονται με τη μορφή χιονοπτώσεων – χιονοκαταιγίδων ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Η πορεία του «πολικού εξπρές»

Στον πέμπτο και έκτο χάρτη μας παρουσιάζουμε την πορεία της πολικής αέριας μάζας από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας. Στην ουσία αναμένουμε να μας έρθει ο καιρός της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης μιας και ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να υψωθεί στη δυτική Ευρώπη (τελευταίος χάρτης) στα ανατολικά κράσπεδα του οποίου αναμένεται να ολισθήσουν αυτές οι πολικές αέριες μάζες για να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας.

Ο χιονιάς θα «χτυπήσει» και την Αττική

Μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να δούμε τα χιόνια να φτάνουν και στην Αττική προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να ντύνονται στα λευκά περιοχές υψομετρικά μέχρι και τα υπερβόρεια – βόρεια προάστια. Δεν θα αποτελούσε όμως έκπληξη αν βλέπαμε τα χιόνια να φτάνανε μέχρι και το κέντρο της πόλης μιας και τα πρώτα στοιχεία θέλουν την πολική αέρια μάζα να φτάνει με αρκετά μεγάλη δυναμική.

Παρόλα αυτά δεν είμαστε σε θέση να καθορίσουμε από τώρα την ακριβή θέση των βαρομετρικών συστημάτων, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε πως θα διαμορφωθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και την Κρήτη ενώ και η Θεσσαλονίκη είναι πιθανό θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον “λευκό” επισκέπτη.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις θέσεις που θα λάβουν τα βαρομετρικά συστήματα και αυτό θα το βλέπουμε μέρα με τη μέρα οπότε και θα πρέπει να παρακολουθείτε τα δελτία καιρού καθημερινά και τα οποία θα εμπλουτίζονται με συνεχώς πιο “φρέσκα” δεδομένα».

Καιρός: Δείτε την ανάρτηση


https://www.in.gr/