Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι 5 Ιανουαρίου πληρωμή τελών Ι.Χ., παράδοση πινακίδων



Τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους υπόχρεους ιδιοκτήτες οχημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη χθες, ο λόγος που δίνεται η παράταση οφείλεται στις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Οσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να μεταβούν στις τράπεζες και να πληρώσουν απευθείας τα τέλη κυκλοφορίας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2015 θα μπορούν όσοι επιθυμούν να παραδώσουν στην εφορία τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να τα θέσουν σε ακινησία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας για το έτος 2015.

Συγκεκριμένα, με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ:

1) Οσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2015, τα οποία για όσα Ι.Χ. κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010 κυμαίνονται από 22 έως 300 ευρώ.

2) Οσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2015, τα οποία κυμαίνονται από 660 έως 1.320 ευρώ. Επιπλέον, όσοι εξ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1-1-2006 και μετά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας το οικονομικό έτος 2016 (για το έτος 2015). Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως 3.820 ευρώ.

3) Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κυβισμού θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2015. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2016 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.
Έντυπη