Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

drasi

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γαλάτσι 24.5.16
Θέμα: Ολυμπιακή εγκατάσταση Γαλατσίου.
Οι κρίσιμες για την τύχη του αποφάσεις και ενέργειες

Κύριε Δήμαρχε,κυρία πρόεδρε,κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,Ο φορέας μας ,από την σύστασή  του( 2002 ),έχει αναδείξει και έχει προβάλλει την τεράστια σημασία που έχει η διεκδίκηση και η ένταξη του συνόλου της  ολυμπιακής εγκατάστασης στη λειτουργία της πόλης – περιοχής.Παράλληλα, έχει σημειώσει διαχρονική εναντίωση σε όλες τις απόπειρες για την εμπορευματοποίησή της  και την παραχώρησή της σε ιδιώτη `` επενδυτή ``. Επίσης, με σειρά πρωτοβουλιών – ενεργειών, συνέβαλλε σε θετικές ,υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα της εγκατάστασης , αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων  των Δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Ε.΄Δημοτικής κοινότητας και του Δήμου Αθήνας.Την ίδια περίοδο με σειρά επαφών με  Ε.Μ.Π. , ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συνέβαλε στην διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος παραχώρησης  της εγκατάστασης σε διαδημοτικό όργανο των εν λόγω Δήμων  με συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής.Η φιλοξενία των προσφύγων και η γνωριμία με τους χώρους της ,παράλληλα με  την αποκάλυψη των στοιχείων του κόστους  χρήσης και λειτουργίας της ,αλλά και ηεδραιωμένη εκτίμηση ότι  το ΤΑΙΠΕΔ προτιμούσε να απαλλαγεί από το βάρος της εγκατάστασης ,με εύσχημο τρόπο,προκρίνοντας  την παραχώρησή της σε διαδημοτικό όργανο κι όχι στην ΑΕΚ που εκδηλώνει διαχρονικό ενδιαφέρον, σηματοδοτούσαν τα βήματα – ενέργειες που έπρεπε να αναληφθούν.Μέσα από τις επαφές  αναδείχθηκε η ανάγκη και η  δυνατότητα εκπόνησης μελέτης  χρήσης –λειτουργίας   της εγκατάστασης  ως δημόσιου χώρου αθλητισμού και πολιτισμού  αλλά και μελέτηςενεργειακής αναβάθμισης  της εγκατάστασης από την περιφέρεια Αττικής.Τέλος , ο φορέας μας συμμετέχει  με εκπρόσωπό του στην σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή ,στο όνομα της οποίας έγιναν δύο `` βελούδινες `` καταλήψεις  για να περιθωριοποιηθεί στη συνέχεια  με την ανάληψη του τεράστιου αυτού γiά την πόλη ζητήματος από τον ίδιο τον Δήμαρχο.( λήξη της κατάληψης της 21.12.15,συνεννοήσεις με ΤΑΙΠΕΔ….)
Κ. Δήμαρχε, κα πρόεδρε,κ. κ.Δημοτικοί Σύμβουλοι,Είναι φυσικό ,μία περιοχή που στερείται απελπιστικά  χώρων αθλητισμού και πολιτισμού,με την νεολαία της να ασφυκτιά  μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα που την έχουμε καταδικάσει ,να μην συμβιβάζεται  με κάποιες ημέρες και κάποιες ώρες άθλησης κάποιων τμημάτων ,ορισμένων σωματείων της πόλης μας ,όταν μάλιστα έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις πρωθυπουργών, υπουργών, παραγόντων ότι `` Το ΠΑΛΑΙ  χτίζεται ωςκυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού για την νεολαία της περιοχής  ``.Το ίδιο βέβαια ισχύει και για ορισμένες εκδηλώσεις μέσα στη κεντρική μεγάλη αίθουσα  που έχουν αθλητικό – πολιτιστικό περιεχόμενο, που όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστοποιούν δράσεις μαζικού αθλητισμού – πολιτισμού.
Κάτω από αυτό το σκηνικό επιτακτικό προβάλλει  το χρέος  όπωςως εκπρόσωποι μιας χωρίς στοιχειώδεις  υποδομές πόλης – περιοχής ,ηγηθείτε  σε μία συντεταγμένη και ανυποχώρητη  διεκδίκηση του συνόλου της εγκατάστασης  ,κάτω μάλιστα από την πρόκληση των παρακάτω ,πρόσφατων γεγονότων :
1.Αγία Σοφιά. Έγκριση Μ.Π.Ε. για την ανέγερση γηπέδου της Α.Ε.Κ. από το `` Περιφερειακό Συμβούλιο `` ( Ρ..Δούρου  , Ερμ.Κυπριανίδου ) και στην συνέχεια υπογραφή της  οικοδομικής άδειας από υπουργό κ.Π.Σκουρλέτη .Είχε βέβαια προηγηθεί η αποδοχή από την ΔιοίκησηΔούρουτης εγγραφής ,από την ΔιοίκησηΣγουρού, στο προυπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 20 εκ. για το γήπεδο  και βέβαια αρκετές  επαφές  Μελισσανίδη  και κορυφαίων της ‘’ περιφέρειας Αττικής `` με επίκεντρο το γήπεδο.
2.Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ν.Σμύρνης  για την κατασκευή νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου στην Ν.Σμύρνη  με πολυδύναμο χαρακτήρα.Προϋπολογισμός 17.850.000
3. Καταχώριση του ενδιαφέροντος της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  για τα ολυμπιακά ακίνητα  στη ζώνη Α2 του ολυμπιακού πόλου του Φαληρικού όρμου ( εγκαταστάσεις μπιτςβόλευ)  μέσα απόδιάλογο με τους ενδιαφερόμενους Δήμους.  `` Ο τρόποςχρήσης του ακινήτουθα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου   της περιφέρειας Αττικής  και τους ενδιαφερόμενους Δήμους ``.
4. Παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης της παραλιακής ζώνης ,όπου στη πύλη της εγκατάστασης φιγουράρει η επιγραφή  ΄΄ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ΄΄, ενώ η αντίστοιχη επιγραφή στο ΠΑΛΑΙ γράφει  ``XFACTOR  - ΣΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ`` !
Κύριε Δήμαρχε,κυρία πρόεδρε, κ.κ.Δημοτικοί σύμβουλοι,Η μη συντεταγμένη διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ στο σύνολότου  με κάθετη την εναντίωση  στη συγκαλυμμένη  ιδιωτικοποίηση  (xfactor),αποτελεί ασυγχώρητη παρέκκλιση από την μέχρι τώρα πορεία της πόλης ,όπως αυτή έχει δρομολογηθεί με  διαχρονικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και της δραστηριότητας  του κινήματος της πόλης – περιοχής. Επιβάλλονταν πραγματική κατάληψη του χώρου (ας το πράξουμε έστω τώρα )  ,μακριά από προσωπικές πολιτικές.Κι ας αναδείξουμε τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής που σε καμία περίπτωση δεν συμψηφίζονται με την χρηματοδότηση μικρής εμβέλειας έργου, όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου και να παραμένει προκλητικά  αδρανής για την υποβαθμισμένη  περιοχή μας ,όταν δεν συμβαίνει το ίδιο για άλλες περιοχές – Δήμους που , άλλωστε , διαθέτουν  ικανοποιητικές υποδομές.Ο Δήμος  και η περιοχή βιώνει την διαχρονική απουσία ενδιαφέροντος της πολιτείας και των φορέων της.Οι συζητήσεις και οι επαφές των Δημοτικών αρχών της περιοχής ,αφού κατάφεραν και παραμέρισαν από ουσιαστικό συνομιλητή της Περιφέρειας Αττικής την `` Κίνηση φορέων και πολιτών`` γιατί δεν ζήτησαν την ένταξη του ΠΑΛΑΙ στο`` Αναπτυξιακό σχέδιο `` της Περιφέρειας; Γιατί περιορίζονται στο ελάχιστο;Κατόπιν των παραπάνω ο φορέας μας  εκτιμά ότι ,έστω τώρα επιβάλλεται η αποσαφήνιση της ασκούμενης Δημοτικής πολιτικής,  τόσο σε σχέση με τις δηλώσεις και τις αποφάσεις των Δήμαρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων  ,όσο και της αλληλογραφίας του κ.Δήμαρχου με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ. Πιο συγκεκριμένα, ως ενδεδειγμένες άμεσες ενέργειες,πριν την  λειτουργία  της  συσταθείσας  `` Ελληνικής εταιρείας συμμετοχών και περιουσίας ``που πιθανόν θα ασκήσει  πιο σφιχτή πολιτική, προτείνει :
1.  α.Απόφαση διαμαρτυρίας για την   `` εισβολή `` του Xfactorστο Παλαί με στήριξη των αντιδράσεων που πρέπει να οργανωθούν με μπροστάρη τον Δήμο.Β.  Άμεση  μεταφορά στους χώρους δραστηριοτήτων της πόλης – περιοχής  Δημοτικών και συλλογικών 
2. Ταχύρρυθμη προώθηση της σύστασης διαδημοτικού οργάνου των δύο ( αρχικά)  Δήμων με συμμετοχή της περιφέρειας Αττικής 
3. Ορισμός προσωρινής Διοίκησης της εγκατάστασης
4. Σύγκλιση του αποφασισμένου ( και μη πραγματοποιούμενου ) κοινού Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Γαλατσίου και Ν.Ιωνίας , με συγκεκριμένη Ημερήσια Διάταξη προκειμένου να εξαλειφθούντα ερωτηματικά  από τις ταχύτατες και αντιφατικές εξελίξεις που σημειώνονται.
5. Λήψη απόφασης  συνέχισης η όχι της λειτουργίας της διαπαραταξιακής επιτροπής, που ,ως γνωστόν,είναι όργανο ζύμωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη βάση της κοινωνίας  επί των μεγάλων ζητημάτων της πόλης.  
6. Αποσαφήνιση  της απόφασης ανάθεσης κατευθυνόμενηςμελέτης χρήσης  - λειτουργίας του ΠΑΛΑΙ
7. Αναζήτηση του σταδίου προετοιμασίας της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   για την , απ αυτήν, ανάθεση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης  της εγκατάστασης.
8. Τέλος, ευνόητη είναι η  προϋπόθεση ότι οι αποφάσεις αυτές η,  έστω άλλες διαφοροποιημένες, θα τύχουν σεβασμού και θα υλοποιηθούν, γιατί χωρίς `` μπούσουλα`` το καράβι θα πάει  σε άλλο λιμάνι.
Με εκτίμηση , Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
Μάνος Βινιεράτος           Ηλίας Ανδριόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
  • 2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κα ΕΡΜΙΝΑ  ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
  • 3.ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ & Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ