Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή

ap_120429046457

Παρά το γεγονός ότι η ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα δεν αναγνωρίζει τη διαβουλιμία ως επίσημο ιατρικό όρο, τουλάχιστον όχι ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου σημαντική με πιο «γνωστές» διατροφικές διαταραχές, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του BBC, αφού εκτιμάται ότι περίπου το 40% των γυναικών με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας μεταξύ 15-30 ετών, πάσχουν από διαβουλιμία.

Η διαταραχή περιγράφει τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 που επιλέγουν σκόπιμα να λαμβάνουν μικρότερη δόση ινσουλίνης προκειμένου να ελέγξουν το βάρος τους. Η πρακτική αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιά στο σώμα του ατόμου που επιλέγει να το κάνει αυτό, καθώς θα μπορούσε να καταλήξει μέχρι και στην ανεπάρκεια οργάνων.
Κύρια συμπτώματα
Σύμφωνα με την οργάνωση DWED (Διαβητικοί με Διατροφικές Διαταραχές), που ασχολείται με τη διαβουλιμία και άλλες διατροφικές διαταραχές ατόμων με διαβήτη τύπου 1, υπάρχουν πολλά συμπτώματα που συνδέονται με τη διαταραχή αυτή, συμπτώματα που μπορεί να παραπέμπουν σε στην ανορεξία και τη βουλιμία, όπως και στην κατάχρηση ινσουλίνης.
Τα κυριότερα εξ αυτών σχετίζονται με τις συνεχείς αυξομειώσεις βάρους, τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπογλυκαιμίας, τους ακανόνιστους κύκλους περιόδου, τις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, την ανορεξία, την ναυτία, την τριχόπτωση, την αφυδάτωση και την ξηροδερμία, καθώς και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Πηγή: BBC.