Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Βακτηριακή ανισορροπία ίσως πυροδοτεί τον καρκίνο τραχήλου μήτρας

Βακτηριακή ανισορροπία ίσως πυροδοτεί τον καρκίνο τραχήλου μήτρας | in.gr

Πρακτικά όλοι οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) δεδομένου ότι κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο θεωρείται φορέας του ιού.

Ευτυχώς το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρνει και εξαλείφει την πλειοψηφία των λοιμώξεων του HPV με ένα μικρό ποσοστό να καταφέρνει να δημιουργήσει προκαρκινικές αλλοιώσεις και τελικά καρκίνο.
Αλλά γιατί ορισμένοι άνθρωποι καταφέρουν να εκκαθαρίσουν τον ιό από τον οργανισμό τους και άλλοι όχι;
Απάντηση στο ερώτημα δίνει η Μελίσα Χερμπστ-Κραλοβιτσ, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα μετά από μελέτη που έκανε σε δείγμα 100 προεμμηνοπαυσιακών γυναικών συσχετίζοντας τα κολπικά βακτήρια με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Όπως αναφέρει άρθρο του επιστημονικού εντύπου Scientific Reports, η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της παρατήρησαν ότι οι γυναίκες χωρίς τραχηλικές ανωμαλίες είναι ξενιστές διαφορετικών κοινοτήτων κολπικών βακτηρίων από τις γυναίκες με καρκίνο του τραχήλου και προκαρκινικές αλλοιώσεις, μια διαφορά που αποκαλύπτει την άμεση σχέση μεταξύ «καλών» βακτηρίων και υγείας του τραχήλου και «κακών» βακτηρίων και αυξημένου κινδύνου για καρκίνο.
Το μικροβίωμα, ως γνωστόν, είναι μια κοινότητα μικροβίων που αποικίζει το σώμα μας σε όλο του το εύρος. Ορισμένα είδη βακτηρίων, όπως οι γαλακτοβάκιλλοι που σχετίζονται μεν αλλά είναι διακριτοί από τα προβιοτικά του γιαουρτιού, έχει διαπιστωθεί ότι προάγουν την υγεία του κόλπου.
«Στις ασθενείς με καρκίνο και προκαρκινικές αλλοιώσεις, οι γαλακτοβάκιλλοι αντικαθίστανται με ένα μείγμα κακών βακτηρίων», εξηγεί η Δρ Χερμπστ-Κραλοβιτσ.
Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές παρατήρησαν ότι καθώς οι πληθυσμοί του γαλακτοβάκιλλου μειώθηκαν, οι ανωμαλίες του τραχήλου της μήτρας έγιναν σοβαρότερες. Από την άλλη πλευρά, τα κακά βακτηρίδια, Sneathia, συσχετίστηκαν με τη λοίμωξη από τον ιό HPV, τις προκαρκινικές αλλοιώσεις και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Τα βακτήρια Sneathia έχουν ραβδοειδές σχήμα και σχηματίζουν ινώδεις αλυσίδες. Έχουν ήδη σχετιστεί με άλλες γυναικολογικές παθήσεις, όπως η βακτηριακή κολπίτιδα, η αποβολή, ο πρόωρος τοκετός, η λοίμωξη από τον HPV και οι προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο.
Η ομάδα της Μελίσα Χερμπστ-Κραλοβιτσ είναι η πρώτη που εντοπίζει μια ουσιαστική σχέση μεταξύ του πληθυσμού των Sneathia με το συνεχές HPV-καρκίνου, από την αρχική λοίμωξη μέχρι τις προκαρκινικές αλλοιώσεις και τον διηθητικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν τα βακτήρια Sneathia προάγουν ενεργά τη λοίμωξη από HPV ή τον σχηματισμό του καρκίνου.
Η παρούσα μελέτη προσφέρει μόνο μια μικρή εικόνα για μια ομάδα γυναικών σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Για να εδραιωθεί αιτιολογική σχέση πρέπει να γίνουν νέες μελέτες.
Πάντως, τα βακτήρια που συνθέτουν το κολπικό μικροβίωμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την οξύτητα του κολπικού περιβάλλοντος. Ένας κόλπος με pH 4,5 ή μικρότερο προστατεύει από επιβλαβή βακτήρια που δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα τόσο όξινο περιβάλλον. Όταν το ρΗ είναι αυξημένο, τα επιβλαβή βακτηρίδια κερδίζουν την ευκαιρία να κινηθούν, διαταράσσοντας το κολπικό οικοσύστημα.
Στο πλαίσιο της μελέτης παρατηρήθηκε ότι, καθώς το κολπικό περιβάλλον έχανε την οξύτητά του, οι τραχηλικές ανωμαλίες γίνονταν σοβαρότερες.
http://www.in.gr