Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

«Καμπανάκι» για εκδήλωση φονικής επιδημίας στην Ελλάδα χτυπά Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια [χάρτης]

Κουνούπι - φορέας του Ζίκα / Φωτογραφία: AP Images

Στην κόκκινη ζώνη των χωρών που κινδυνεύουν με το ξέσπασμα ενός φονικού ιού, όπως αυτός της Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας, τοποθετεί την Ελλάδα μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Ντέιβις). 

Υστερα από μελέτη που διενήργησαν στους συνήθεις... υπόπτους, τα κουνούπια, αλλά και σε 10.400 είδη πουλιών και 5.400 θηλαστικά, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Ντέιβις, δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη στον οποίο διακρίνονται οι πιθανοί κίνδυνοι. 
Σύμφωνα με τον χάρτη, όπως αναφέρει η Daily Mail, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα «έκρηξης» του ιού της Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας σε πολλές χώρες της -Δυτικής κυρίως- Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 
O χάρτης επικινδυνότητας / Φωτογραφία: Daily Mail
Πρόκειται για μια λοίμωξη που μεταδίδεται με το δήγμα κουνουπιών και μπορεί να προκαλέσει πυρετό, πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές, νευρολογικές διαταραχές (ακόμη και πρόβλημα στην κίνηση), καθώς και σπασμούς.
Το ποσοστό της θνησιμότητας, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, κυμαίνεται ανάμεσα στο 20% και το 30%. 
Η ίδια έρευνα χτυπά «καμπανάκι» για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ΗΠΑ και Καναδά, για τον ιό Ρίο Μπράβο και του Δάγκειου Πυρετού σε Λατινική Αμερική (κυρίως Βραζιλία), και για Κίτρινο Πυρετό και τον ιό Ζίκα στην Ινδονησία. 
https://www.iefimerida.gr/