Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η κατάθλιψη στα 20 απειλεί τη μνήμη στα 50



Έναν ξεκάθαρο συσχετισμό μεταξύ των κρίσεων κατάθλιψης και άγχους σε νέους που βρίσκονται στη δεκαετία των 20, με την έκπτωση της μνήμης όταν βρίσκονται στην ηλικία των πενήντα τους εντόπισαν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Sussex σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Psychiatry.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα αυτού του είδους που εξετάζει τη σχέση μεταξύ των συμπτωμάτων κατάθλιψης που βιώνονται τρεις δεκαετίες πριν τη μέση ηλικία και πώς αυτά επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία κατά τη μέση ηλικία.
Οι ψυχολόγοι ανέλυσαν δεδομένα από την Βρετανική μελέτη εξέλιξης του παιδιού, η οποία διενεργήθηκε το 1958 σε περισσότερα από 18.000 βρέφη και ακολούθησε τους συμμετέχοντες από τη γέννησή τους, στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωσή τους. Οι ερευνητές του Sussex εντόπισαν ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μία ακολουθία συμπτωμάτων φθοράς της λειτουργίας της μνήμης όταν οι ενήλικες έφτασαν την ηλικία των 50 ετών.
Παρατηρήθηκε ότι μία κρίση κατάθλιψης ή άγχους είχε μικρή επίδραση στη λειτουργία της μνήμης των ενηλίκων κατά τη μέση ηλικία, ανεξάρτητα από τη δεκαετία στην οποία το βίωσαν, αλλά επίσης όταν τα επεισόδια αυξάνονταν στα δύο ή τρία, αυτό προέβλεπε μία σταθερή μείωση της λειτουργίας της μνήμης του συμμετέχοντος από τη στιγμή που μπήκαν στην έκτη δεκαετία της ζωής τους.
Οι ψυχολόγοι από το εργαστήριο Lab, στο Πανεπιστήμιο του Sussex υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία ευκαιρία για να προστατευθεί στο μέλλον η λειτουργία της μνήμης επενδύοντας στην ψυχική υγεία των νέων ενηλίκων.
Η Δρ. Darya Gaysina, λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex δήλωσε: «Βρήκαμε ότι όσο περισσότερες κρίσεις κατάθλιψης βιώνουν οι άνθρωποι στην ενήλικη ζωή τους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος γνωστικής δυσλειτουργίας κατά τη γήρανσή τους. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημαντικότητα αποτελεσματικού ελέγχου της κατάθλιψης για να προστατευθούν οι επόμενες γενιές από τα προβλήματα ψυχικής υγείας με μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα.
Όπως ακριβώς με τη μνήμη, οι ψυχολόγοι εξέτασαν επίσης την λεκτική ικανότητα και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών από τους συμμετέχοντες όταν συμπλήρωσαν τα 50 τους χρόνια. Το ενθαρρυντικό είναι πως οι κρίσεις κατάθλιψης και άγχους είχαν ελάχιστη επίδραση σε αυτούς τους τομείς της γνωστικής λειτουργίας.