Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Η δημοτική σύμβουλος κ. Έλενα-Ζέρβα Γκιουρτζιάν με επιστολή της αιτεί από τον δήμαρχο εκτενή ενημέρωση σχετική με 300 στρέμματα από την έκταση των Τουρκοβουνίων, τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στο δασικό χάρτη.


Προς τον Δήμαρχο 
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  τους κκ Δημοτικούς Συμβούλους Γαλατσίου 
               

Κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20.1.2020, θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης, το ερώτημα στο Δήμαρχο για το τι προτίθεται να κάνει για τα 300 περίπου στρέμματα από το σύνολο των 934 στρεμμάτων δηλαδή το 1/3 περίπου της έκτασης των Τουρκοβουνίων, τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στο δασικό χάρτη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δικηγόρου κας Χρυσαυγής Γκουβέτσου στην τοπική εφημερίδα Γραμμή τον Μαϊο του 2019, «ο δασικός χαρακτήρας 300 περίπου στρεμμάτων των Τουρκοβουνίων παραμένει σε εκκρεμότητα να κριθεί αποσπασματικά από διοικητικές επιτροπές, ερήμην του Δήμου Γαλατσίου. Στην κρίση αυτή των επιτροπών σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί επί Αιτήσεως Ακυρώσεως του δασικού χαρακτήρα της έκτασης των Τουρκοβουνίων που άσκησαν 71 φερόμενοι ιδιοκτήτες και η οποία συζητήθηκε στις 6/6/2018 και πάλι ερήμην του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος αδιαφορώντας προκλητικά για την τύχη του δασικού πλούτου της πόλης μας, δεν άσκησε δικαστική παρέμβαση, ούτε παραστάθηκε στην κρίσιμη αυτή δίκη. Ομοίως εγκαταλείφτηκε κάθε προσπάθεια προστασίας και της δασικής έκτασης του πρώην Λατομείου Λεβεντάκη. Με την υπ’ αριθμ. 3/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο Δήμος Γαλατσίου να μην παρασταθεί ενώπιον του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά τη συζήτηση Αιτήσεως Ακυρώσεως του δασικού χαρακτήρα της έκτασης».
Επειδή δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση για τη θέση της σημερινής διοίκησης  στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή ήδη εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις που αίρουν το δασικό χαρακτήρα τμημάτων της έκτασης των Τουρκοβουνίων (π.χ. ΔΕφΑθ 2374/2019-Ακυρωτικός Σχηματισμός Τμήμα Γ) και επειδή έχουμε υποχρέωση απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να προασπίσουμε τις πολύτιμες δασικές εκτάσεις που έχουν απομείνει στο Δήμο μας, παρακαλούμε όπως προβείτε σε εκτενή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παραπάνω αναφερόμενα, καθώς και τις συγκεκριμένες ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε για την προστασία τόσο του συνόλου της έκτασης των 934 στρεμμάτων, όσο και των εκτάσεων που ήδη αποχαρακτηρίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις.  

Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν
Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου